Krásky - !!!SÚŤAŽ!!!

Autor: Jen Calonita
Počet strán: 246
Rok vydania: 2016
Vydavateľstvo: Alpress
Kníhkupectvo: https://www.knihcentrum.sk/

Mám pocit, že veľká časť či už filmov, kníh alebo seriálov, ktoré väčšinou pochádzajú z Ameriky a sú venované tínedžerkám, sú vytvorené podľa jednej šablóny. Každý to určite pozná -  dievča z nižších pomerov sa odrazu ocitne v miestnej elite, kam sa veľmi snaží zapadnúť, pretože musí, no nedarí sa jej to. Na scénu príde skupinka dievčat s nacápaným make-upom na tvári, oblečené podľa najnovších a najdrahších trendov, ktoré samozrejme zasponzorovali zbohatlícki rodičia. Na obede majú obsadený stôl, a je jasné, že ku nim si prisadnúť nemôžeš, pretože na nich proste nemáš. Určitý deň v týždni majú vyhradený na nosenie ružovej farby a sú proste ukážkou dcér, ktoré by si zaslúžili pár výchovných, z ktorých by im zároveň opadla omietka z tváre.


Ak dostanete náladu na takýto typ knižky, na konci recenzie vás čaká link, kde si môžete tento titul zaobstarať. Mne túto knižku poslalo na recenzovanie a zároveň poskytlo do súťaže kníhkupectvo Knihcentrum (ako vždy:-)) takže veľká vďaka!
A teraz už ku "Kráskam" :-)
Aj keď je dej predvídateľný, pretože už teraz určite všetci vieme o čo tam pôjde, tento príbeh je však aj v niečom odlišný.
Nájdeme tam zopár prvkov, ktoré pri ostatných klasikách nenájdeme, pretože život hlavnej hrdinky Isabelle je predsalen o trošku inakší, ťažší, zložitejší. Isabelle sa musí starať o svoju babku, ktorá trpí ťažkou Alzheimerovou chorobou. Veci sa komplikujú a ona sa s týmto všetkým musí vysporiadávať sama. Napriek tomu si myslím, že pre čitateľky bude veľmi ľahké sa v hrdinke nájsť.
Jej povaha je veľmi dobre prepracovaná, je odvážna, pretože ju k tomu okolnosti nútili už odmalička. Nenechá skupinku namyslených dievčat ju len tak rozhodiť. Je nebojácna a odhodlaná čeliť osudu a ľuďom z nového a odlišného prostredia aj naďalej.
Verím, že pri niektorých situáciach s "protivnými a sprostými holkami" si dokážeme vybaviť aj nejakú osobu z nášho prostredia, pretože boli vykreslené naozaj reálne. Aj keď to Isabelle naozaj nemá ľahké, musí prekonávať ťažké prekážky osudu, príbeh má často humoristický nádych.
Autorka tejto knihy je zároveň novinárka ktorá sa pohybuje v okolí celebrít, takže je dosť možné, že niektoré prvky do knihy preniesla zo svojej kariéry, počas ktorej sledovala celebrity, práve tú elitu. Od Jen si taktiež môžete prečítať knihy Secrets of my Hollywood life, Paparazzi princess a veľa ďalších.
Ak máte teda chuť prečítať si niečo naozaj tínedžerské, alebo zaobstarať mladším dievčatám knižku, ktorá ich určite zaujme a osloví, neváhajte siahnúť po tomto titule. Môžete tak urobiť práve TU :-).

SÚŤAŽ
Ak ťa táto knižka zaujala a rada by si sa zoznámila s Isabelle, máš možnosť ju vyhrať :-).
Stačí pridať sa do komunity Knihcentrum.sk na facebooku (KLIK!) a napísať do komentáru Hotovo ;-)
Výhercu vyberiem 18.4.2017

0 komentárov:

Zverejnenie komentára